Minnesord Christina Lundin

Christina Lundin

Foto: Daniel Elfvelin

Foto: Daniel Elfvelin

Christina har alltid funnits i Lerum och bevakat vad som händer och sker. Under mina 25 år som politiker fanns hon där hela tiden. Ingen kunde som hon se igenom den politiska retoriken och ställa de rätta frågorna. Frågor som inte ens de insatta kunde ställa.

Man gick aldrig oförberedd till en intervju med Christina för man visste att frågorna skulle bli tuffa. Christina visste ofta mer än det hon skrev. Hon funderade mycket på vad hon kunde skriva för att inte skada någon i onödan, det gjorde att man kunde vara väldigt öppen när man pratade med henne. Christina skrev inte sensationsjournalistik men lyckades ändå få det att bli väldigt spännande att läsa hennes texter. Tänk om alla journalister kunde skriva på ett så ärligt sätt.

Christina var så mycket mer än bara en journalist även om hon la ner oändligt mycket tid på Lerums Tidning. I Rotary drev hon Ruby cup projektet där hon hjälpte kvinnor i Afrika. Det kändes som om Christina hade en outtömlig källa av energi. Hon satt sena nätter och lyssnade på kommunfullmäktigesammanträde och antecknade eller förevigade invigningar på helger och premiärer på Dergårdsteatern.

Christina var en kvinna att beundra för allt fantastiskt hon har gjort. Vi kommer att sakna henne så mycket. Mina tankar går till hennes man och barn.

 

Henrik Ripa