Sverige och Lerums kommun i olika rankingar

Ranking nr. 1 – Lerum i årets företagarkommun

Lerum gjorde ett ordentligt skutt upp i rankingen när organisationen Företagarna korade årets företagarkommun. Från att ha legat på plats 135 hamnar Lerum nu på plats 25 av landets 290 kommuner. I bedömningen tar man hänsyn till tillväxten i kommunens företag och vad de åstadkommer. Listan toppas detta år av Pajala.

Ranking nr. 2 – Sverige rankad som nummer ETT gällande äldreomsorgen

Det är organisationen Help Age International som i sin rapport Global Agewatch Index 2013 skriver att äldre mår bäst i Norden. Sverige toppar i alla fyra kategorier, tryggad inkomst, hälsa, arbete och utbildning för äldre och äldres möjligheter att leva självständigt (innefattar faktorer som sociala band, fysisk säkerhet och tillgänglighet till kommunaltrafik). Det är bra att vi ligger bra till internationellt sett men vi får inte luta oss tillbaka. Det finns mer att förbättra.

Ranking nr 3 – Lerum på ANDRA plats när det gäller löner till lärare

Enlig lärarförbundet ligger Lerum på andra plats när det gäller lärarlöner. Bakgrunden till den satsningen är kunskapen om att lärarna är den viktigaste resursen när det gäller att utveckla skolan. Nu hoppas vi att få se att studieresultaten komma upp i samma nivå. Idag ligger vi på 34:e plats när det gäller meritvärde i 9:e klass.

 

Lämna ett svar