Rösta även du i provvalet

Nya moderaternas provval i Norra Älvsborg.

Din röst räknas och du får rösta

Inför ett val skall partiet utse vilka som skall representera partiet i kommun, landsting och riksdagsval. Vårt jobb som politiker är att se till att väljare kan fatta genomtänkta beslut genom att presentera oss själva.

Nytt för detta val är att medlemmar i Nya Moderaterna kan rösta i provvalet elektroniskt via länken http://www.provval.moderatvg.se/

Men Nya moderaterna är ett öppet parti där även icke medlemmar kan rösta i vårt provval. Vill du rösta, skicka ett SMS till “PROVVAL” till 71120 för att rösta i Moderaternas provval och logga sedan in på sidan.

Här finns min presentationssida:  http://www.provval.moderatvg.se/kandidat/id/100451/Henrik_Ripa

Se min presentation på YouTube http://youtu.be/H1okFVs-cww

Vad står jag för:

Valet kommer att handla om tre frågor: jobben, ekonomin och regeringsfrågan.

Jobben är en förutsättning för att finansiera välfärden.

Ekonomin handlar om att ta ansvar för de statliga finanserna och framtiden.

Regeringsfrågan handlar om att det finns bara ett samlat alternativ. Alliansen står mot en splittrad opposition av fyra partier.

Mitt politiska engagemang har till största del handlat om att hjälpa de mest utsatta i samhället. 1991 blev jag vald till ordförande i socialnämnden i Lerums kommun där arbetet verkligen kretsade kring människors välbefinnande.

Den bakgrunden har jag stor nytta av i riksdagens socialutskott där mina ansvarsområden inom den moderata gruppen är folkhälsa, socialtjänst, smittskydd och tandvård. Andra områden som jag engagerat mig i är hedersrelaterat våld, barn och miljöfrågor.

Efter en tragisk händelse där en fjortonårig pojke begick självmord blev frågan om mobbning ännu viktigare för mig. Jag har även själv varit utsatt för det i skolan under en period. Jag har bland annat motionerat om att grundskolan och gymnasier måste bli bättre på det förebyggande arbetet mot kränkningar inom skolan.

Livsviktigt – om organ- och vävnadsdonation

Som riksdagens enda representant i Donationsrådet kämpar jag för att människor inte skall behöva dö i kön till organ. Svenskarna är positiva till organdonation nu måste sjukvården bli bättre på att ta tillvara på organ.

Jag har även ett konkret folkhälsomål: ingen skall utsättas för ofrivillig rök. I dag dör 18 svenskar varje dag av rökning.

Nyligen blev jag invald i Cancerfondens styrelse vilket jag ser som en stor ära. Ett viktigt arbete som handlar om att samla in pengar till Cancerforskning. Men också att sprida budskapet om att en tredjedel av all cancer kan förebyggas.

Det finns tre viktiga saker man kan göra:

– undvika rökning

– minskad solning

– att röra på sig mer

Vad jag vill:

Vi har blivit Nya moderaterna när det gäller jobben. Nu måste vi bli det när det gäller Folkhälsa och Sjukvård också.

Nya moderaterna måste ännu tydligare visa att vi är ett parti som bryr sig om människor och vill skapa ett bättre samhälle.

Moderata samlingspartiet vinner aldrig valet, det gör vi moderater som ger ett ansikte åt vår politik, där vi visar vår mänskliga sida.

Bakgrund

Jag är gift med Annicka och vi har 6 barn i åldrarna 8-20 år och katten Matteus. På min fritid är jag värd på Friskis och Svettis och medlem i Rotary.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidigare har jag arbetat som försäljningsingenjör i Västra Götaland. Under tio år besökte jag allt från små företag som Rubens i Götene till stora företag som Volvo i Skövde. Viktiga erfarenheterna som jag har med mig i mitt politiska arbete idag.

Jag har sedan 1991 suttit i Lerums kommunfullmäktige. Det vill jag fortsätta att göra då Lerums kommun ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag har också suttit tio år i Västra Götalandsregionens fullmäktige och lärt mig mycket om sjukvården och dess brister.

Under mina 13 år som kommunstyrelsens ordförande blev kommunen bättre på att ge kvalitet till invånarna samtidigt som vi lyckades hålla budgeten.

Med mindre är ett år kvar i Sveriges Riksdag känner jag att jag har mycket kvar att göra. Jag finner dagligen saker i det svenska samhället som jag vill förbättra. När jag kom till Sveriges Riksdag och sa att jag vill förändra världen då var det några som skrattade åt mig. Men jag tror precis som Apples bortgångne VD och grundare Steve Jobs att ”de som är galna nog att tro att de kan förändra världen är de som också gör det.”

Låt mig bli din röst Sveriges riksdag

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredrik på besök på Autoadapt i Lerum

 

Lämna ett svar