Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg

I torsdags öppnade mässan Bok och bibliotek i Göteborg. Jag var där under fredagen och bland annat var Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth också där. Kulturministern presenterade regeringens nya litteraturproposition Läsa för livet, och tillkännagav att den nya Läs-ambassadören blir Johanna Lindbäck. Det är ett viktigt uppdrag eftersom läsning genomsyrar i princip all annan verksamhet i skolan och vi ser att läsförmågan sjunker. Kulturministern delade också ut Stora Ljudbokspriset. Priset togs hem av Jonas Gardell med sin gripande bok ”Torka aldrig tårar utan handskar”. Gardell var själv tyvärr inte på plats men hans tacktal finner ni här.

Förutom att lyssna till ministern hann jag med att lyssna på en av mina favoritförfattare, Jan Guillou, som presenterade hans nya bok ”Mellan rött och svart” i serien om 1900-talet ”Det stora århundradet”. Dessutom var jag vid förlaget Idus monter. Förlagets bok ”Himlen Suger” av Andreas Hasselberg och Vera Mulder rekommenderas av Cancerfonden. Boken handlar om pojken Fellan vars mamma har gått bort i cancer. En bra bok för barn som tar upp svåra ämnen.

Lämna ett svar