Alliansens satsningar inför BP14

Idag presenterade finansminister Anders Borg Alliansregeringens budgetproposition. Alla som tjänar upp till 38.500 kronor i månaden får behålla mer än en extra månadslön efter skatt om året jämfört med 2006. Jobbskatteavdraget förstärks alltså med ytterligare 12 miljarder kronor samtidigt som brytpunkten för statlig inkomstskatt höjs. Skatten på pensionärer sänks med 2,5 miljarder. Den totala satsningen ligger 15 miljarder kronor och beräknas ge 13.000 nya jobb. Bra satsning som stöttar tillväxt och jobb!

Andra satsningar på skola och arbetsmarknad var i fokus. Dels föreslogs satsningar för att öka möjligheterna att göra lärarkarriär, mer kompetensutveckling för lärare, en läs- och skrivsatsning samt mer undervisningstid i matematik. Sammanlagt vill regeringen lägga 3,9 miljarder kronor för åren 2014-2017. Dels vill regeringen satsa på nya vägar in på arbetsmarknaden för unga. Med jobbpaketet på 3,1 miljarder kronor blir det billigare att anställa yngre ungdomar, YA-jobben, eller yrkesintroduktionsavtal, får ytterligare resurser, det görs fler insatser för att höja kvaliteten på lärlingsutbildningen och a-kasseavgiften sänks.

 

Lämna ett svar