Obamas Sverigebesök

USA:s president Barack Obama kommer till Sverige vilket är mycket roligt och intressant. Förutom att Obama styr det land som influerar och påverkar oss allra mest, kulturellt som ekonomiskt, är jag glad att det är just Barack Obama som kommer hit samtidigt som jag sitter som riksdagsledamot. Anledningen är att i mina ögon är det få som kan personifiera den amerikanska drömmen bättre än Obama.

Förra veckan var det 50-årsjubileeum för Martin Luther Kings tal I Have A Dream och Obama symboliserar verkligen att denna dröm har infriats. Det innebär inte att jag inte är kritisk till mycket av det som händer och sker i USA. Men Obama försöker på ett antal punkter föra USA in i 2000-talet. Pengar får inte styra om man får sjukvård. Ett land som tillåter skjutvapen i den omfattning som man gör i USA kan inte vara förvånade över att de har så mycket våldsbrott. Jag hoppas framför allt att Obama kan ta tag i miljöfrågan där USA har oerhört mycket att göra.

Vi får väl se om jag stöter på honom i någon korridor imorgon.

Lämna ett svar