Besök Innovatum Science Center i Trollhättan

Under måndagen var jag tillsammans med bland annat riksdagskollegorna Camilla Waltersson Grönvall och Hans Rothenberg på ett möte som Västsvenska Handelskammaren anordnade i Trollhättan på Innovatum Science Center. Förutom Science Centret utgörs även Innovatum av Inkubator som hjälper nystartade företag och Projektarena som är en plattform där forskning och utvecklingsprojekt möts. På mötet togs bland annat upp lärarutbildningen i Västsverige. Nyheten om att 123 personer runt om i Sverige i höstas kom in på lärarutbildningar med 0,1 poäng på högskoleprovet har figurerat flitigt i media. Jag blir allvarligt upprörd när 17 procent av de antagna till Lärarhögskolan i Västsverige hade ett resultat på högskoleprovet som var lägre än vad slumpen ger. Lärarförbundets ordförande Metta Fjelkner skrev i söndags på SVT debatt att det måste komma en signal att inte vem som helst kan bli lärare. Hon vill göra det enklare för lärosätena att frångå regeln om att anta en tredjedel på högskoleprovet, till exempel när man ser att sökande med goda betyg sorteras bort till förmån för sökande med usla resultat på högskoleprovet. Hon har en poäng.

Innovatum

Metta Fjelkner på SVT

 

Lämna ett svar