Besök Clean Motion Lerum

Jag har tidigare skrivit om mitt intresse för hybridbilar till exempel har tidigare gjort besök på Volvo. Jag har provkört Volvo C30 Electric, Nissan LEAF, eCar och Tessla. En fin julklapp skulle annars kunna vara ett Zbee från Clean Motion, ett elfordonsföretag från Lerum. Grundidén är att fordonen från Clean Motion ska vara så lätta som möjligt för att spara så mycket energi som det bara går. Zbee, en miljösmart kompakt trehjuling med tak, är inget undantag. Trots den ringa storleken, Zbee väger under200 kg, går det att få in tre personer i fordonet plus bagage. Med en topphastighet på45 kmoch ytterst parkeringsvänlig känns det som att kliva in i framtiden när jag provkörde den. Verkligen en maskin för den miljövänliga framtid vi vill nå. I vår hoppas vi få se den i serieproduktion. Företaget har fått förfrågningar från hela världen så intresset är stort. Ett nytt Volvo med sitt ursprung i Lerum, Sveriges Ledande Miljökommun.

Lämna ett svar