Donationsrådet och Livsviktigt.se

I onsdags fick jag en skön lång morgonpromenad efter Norr Mälarstand. Möte hos Socialstyrelsen med Donationsrådet stod på agendan. Man kan verkligen säga att mötet var livsviktigt. Om det är något man bör göra är det att anmäla sig till donationsregistret. Det tar bara några minuter men det kan rädda liv. Socialstyrelsen har nu startat upp en ny hemsida kring donationsfrågor som heter Livsviktigt.se donatrionsrådet hade lite synpunkter på att man inte lika tydligt har donationsrådet som avsändare då rådet har regeringens uppdrag att föra ut frågor kring donationer och vara den pådrivande kraften i mediadebatten. Glädjande är att så många har tagit ställning redan. Men fler behöver göra det. En donator kan ge upp till sju olika organ/vävnader, i snitt lyckas man använda fyra per donator.

Anmäl dig till donationsregistret här.

Läs mer om donationsrådet (Livsviktigt) här.

Livsviktigt.se

Lämna ett svar