Sverige har två parlament

Enganemanget för Europa och EU-frågor ska inte hindras bara för att många räknar parlamentet i Bryssel som utlandet. Europaparlamentet är ett av Sveriges två parlament och mycket viktig lagstiftning beslutas om på EU nivå och det påverkar riksdagensarbete i stor utsträckning. Därför har Henrik och Europaparlamentarikern Christoffer Fjellner skrivit ett gemensamt brev till riksdagsstyrelsen där de uppmanar riksdagen att se över rutinerna så att det blir lättare för parlamentarikerna i båda parlamentet att ha ett utbyte.

Från Lerum är det närmre (fågelvägen) till Bryssel än vad det är till Luleå.

Läs Henriks och Christoffers gemensamma debattartikel här:

http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article1603980/Sverige-har-tva-parlament.html

Lämna ett svar