Jag tar ställning för en vit jul

Idag har jag tagit ställning för att vi ska ha en vit jul hemma hos mig iår, det var inget svårt ställningstagande det har vi haft länge. Men jag ville framför allt stödja IOGT-NTOs kampanj för att uppmärksamma vikten av en Vit Jul.

http://www.vitjul.se/Ambassadorer/Henrik-Ripa/

Namn: Henrik Ripa

Yrke/Titel: Riksdagsledamot

Län: Västra Götaland

Varför har du tagit ställning för Vit Jul? Jag var 18 år första gången jag kom till ett julfirande där det serverades alkohol. Jag har växt upp i ett hem nästa helt utan alkohol. Det känns oerhört positivt att få växa upp i en sådan miljö. Nu har vi sex barn i familjen och då vill jag också vara det goda exemplet på julen. Jag är inte nykterist men jag tycker det är viktigt att ta ställning för att inga barn skall behöva vara orolig för om deras föräldrar skall vara onyktra och bli “konstiga” på julen.

Som tidigare ordförande i Socialnämnden, Barn och ungdomsnämnden och sedan Kommunstyrelsen i Lerum har jag stött på många av de problemen i samhället.

Nu sitter jag i Socialutskottet i Sveriges riksdag med ansvar för Folkhälsofrågorna för moderaterna och vill se till att ingen men framför allt barnen inte skall fara illa av alkoholen.

 

Lämna ett svar