Ripas Flygpost vecka 44

Textilfokus i Västsverige
På måndagen var jag på en temadag som Västsvenska Handelskammaren arrangerade för riksdagsledamöter. Självklart var vi i vårt högteknologiska textilcentrum i Borås. Vi besökte också F.O.V. samt Segers. Det var intressant att lära sin mer om en näring som omsätter stora summor pengar och ger många jobb i vår region. Segers arbete med socialt ansvar var så intressant att fler av oss skall återkomma för att lära mer om hur just de jobbar.
Textil har blivit en väldig högteknologisk produkt. Tyg som leder ström vilket med spänning ger värme. Säckar som man lägger avfall i så bildas biogas. 

Tandvård och familjestöd, men tyvärr ingen Reinfeldt
Tisdagen var en intensiv besöksdag. Mötena med Tjänstetandläkarna och besöket på familjecentralen i Spånga-Tensta var väldigt trevliga och belyste viktiga delar av det jag jobbar med i Socialutskottet. Vi fick också känna på Stockholm i rusningstrafik, vilket gjorde att jag missade början på vårt riksdagsgruppmöte där Fredrik Reinfeldt talde. Jag kom lagom in för att för att få höra att jag kom på andra plats i den moderata riksdagsgruppen när det gäller antalet studiebesök. Som gammal säljare är alla tävlingar roliga och i detta fallet även allmänbildande.  
Läs mer    

Japanskafton
Svensk-Japanska Parlamentarikerförbundet, som jag är medlem i var hembjudna till Japans ambassadör för att mottaga en utmärkelse från den japanske utrikesministern. Sådana utmärkelser tilldelas i vissa fall grupper, i vissa fall enskilda personer som betytt mycket för kontakterna mellan Japan och Sverige. Japans utrikesministers utmärkelser 2011 tilldelades det svensk-japanska parlamentarikerförbundet för sitt bidrag till främjandet av ömsesidig förståelse mellan Japan och Sverige Det var en mycket trevlig ceremoni där utmärkelsen delades ut. Efteråt fick vi fantastiskt god Sushi i trevligt sällskap.
Läs mer

Företagsbesök på Ågrenska
Ågrenska är en fantastisk verksamhet där föräldrar tillsammans med barn med sällsynta diagnoser får vara en vecka och får lära sig allt om sin sjukdom i lugn miljö av de bästa experterna på just deras sjukdom. När man hör Anders Olauson prata om verksamheten med sådan glöd och energi känner man att här jobbar riktiga eldsjälar.
Läs mer

 Henrik Ripa (M) Lerum
Sveriges Riksdag
Socialutskottet

 http://HenrikRipa.se
http://www.facebook.com/Ripa.Sweden
http://www.valfardsblogg.se/

 

 

 

Lämna ett svar