Ripas Flygpost vecka 41

Rehabilitering i fokus på Samordningsdagen
På måndagen var jag med på Samordningsförbundens dag i Göteborg. SamverkanVG är ett förbund som jobbar med att göra det lättare för myndigheter inom rehabiliteringsområdet att hjälpas åt att hjälpa människor bli friska. Det var en intressant heldag med presentationer från bland andra Igor Adoris, mental tränare som blivit känd genom TV-serien klass 9A. Som moderat är det alltid roligt att få en chans att diskutera rehabilitering. Det har varit ett huvudfokus inom hälsosjukvården för oss. Den rehabiliteringsgaranti vi har infört som har gett fler människor en möjlighet att komma tillbaka till arbete. Under första halvåret 2011 fick 9.529 personer i Västra Götaland hjälp med rehabilitering, det var en ökning med 3.319 från 2010.
Läs mer om SamverkanVG

Rehabiliteringsgarantin

Reinfeldt i toppform i partiledardebatten
På onsdagen var det partiledardebatt i Riksdagen. De flesta av oss var på plats i kammaren för att följa debatten. Jag tycker Fredrik Reinfeldt gjorde ett strålande jobb under debatten och han skickade ett viktigt budskap till Svenska folket under sitt anförande. Det är jobben som går först och att vi vår arbetslinje har lyckats. Förtidspensionärerna minskar och jobben ökar.
Se partiledardebatten här

 Socialstyrelsen
På onsdagskvällen åkte jag och mina kollegor i Socialutskottet på ett tre timmar långt studiebesök hos Socialstyrelsen. Socialstyrelsen har mycket verksamhet att utför tillsyn på samt utveckla.
Läs mer på

 Gripande och insiktsfullt om hedersrelaterat våld
Jag sitter med i ”Nätverket mot hedersrelaterat våld” och fick träffade den kanadensiska författare och debattören Irshad Manji som var i Stockholm för att lansera sin nya bok: Allah, frihet, kärlek och hedersförtryck. Hon sa mycket tänkvärda saker. Irshad är en person som verkligen brinner för det hon talar om. Ny chans får man i Januari när hon kommer tillbaka till Sverige på besök. Det var den Svenska organisationen ”Glöm aldrig Pela och Fadime” som arrangerade seminariet.
Läs om boken och Irashad Manji  

Industrin i fokus
Veckan avslutades på fredagen med Västsvenska Industri- och Handelskammarens konferens Handelskammardagarna. Det är alltid lika roligt att gå på den här typen av konferenser som  bubblar av innovationer, kreativitet och framåtanda. Som alltid känner man sig riktigt stolt över att komma från Västsverige. Höjdpunkten var att lyssna på Björn Söderberg på Fair Enterprise berätta om att socialt ansvarstagande faktiskt är lönsamt när det omsätts i praktisk handling. Björn startade Watabaran efter att ha varit i Nepal i tre månader. Han såg soporna, fattigdomen och arbetslösheten i ett av världens fattigaste länder. Men istället för att ge upp eller se problem i allt såg Björn potentialen, resurserna och möjligheterna i Nepal.  “Den som inte har misslyckats har aldrig försökt” är Björns motto. Detta märks både i hans företag och föreläsningar.
Läs mer

Henrik Ripa (M) Lerum
Sveriges Riksdag
Socialutskottet

http://HenrikRipa.se
http://www.facebook.com/Ripa.Sweden
http://www.valfardsblogg.se/

 

 

 

Lämna ett svar