Ripas flygpost vecka 25

Ripas flygpost vecka 25

Lerums budget 2012
Visionen är att vara Sveriges ledande miljökommun. Den nya budgeten som togs i veckan i Lerums kommun innebär mer pengar till vården. Men budgeten innehåller också en ny idrottshall, två konstgräsplaner, kulturskolecheck och hemtjänstpeng. Antalet förskolebarn och elever beräknas minska med totalt 262 förskolebarn och elever fram till år 2014. Den största minskningen sker inom åldersgruppen 16-18 år, där antalet elever kommer att vara 524 färre år 2014.
2,7 mnkr satsas på nytt arbetstidsavtal för lärare i Gråbo vilket gör det möjligt för lärare på Gråbos nya skolor att övergå till ett förändrat arbetstidsavtal.
2,5 mnkr till teknikutveckling på lärande “Ett till ett” Målet är en dator till varje elev och lärare det kommer att innebära förändrad pedagogik och nya arbetssätt.
Kollektivtrafiken kommer att gå över från kommunerna till Västra Götalandsregionen  från och med 1 januari 2012. Det innebär att en skatteväxling motsvarande 43 öre från kommun till regionen.
Läs mer Budgeten
Läs mer Investeringar

 Almedalen
I och med att sommaren är på intåg närmar sig också Almedalsveckan på Gotland Jag kommer att finnas på plats från lördagen den 2 juli till torsdagen den 7 juli för att delta i debatter, genomföra spännande möten och bli inspirerad på seminarier. Jag hoppas att jag kommer att få träffa både många gamla och nya bekanta där! 
Några tips på seminarier för er som ska dit:

  • ”VALET 2014 – ett vårdval?”, Pfizer, mån 4/7 kl. 14.00
  • ”Dold försäljning av tobaksvaror – utom synhåll?”, Tobaksfakta, tis 5/7 kl.13.00
  • ”Elever i fokus för skola i världsklass” SKL, ons 6/7 kl. 11.00
  • ”Barn uppfostran och genus”, Riksdagens nätverk mot hedersvåld 7/7 kl.14.00
  • ”Rökning dödar – hur säkrar vi hjälp för dem som vill sluta” Pfizer 8/7 kl.9.30

 Läs mer

Midsommarfirande på Nääs
Västsveriges största midsommarfirande är på Nääs slott. Man kan komma dit redan 8.30-12:00 och hjälpa till. Lövning av midsommarstången vid Lekhuset. Barnen bär Ormen Långe-girlangen till Björkenääs med spelmän i täten.
Kl 14.00 Midsommarfirandet börjar.
Kl 17.00 reses stången. Musik, ringlekar, folkdans.
Kl 20.30 Gammaldans, gillesdans och polskor i Lekhuset .Fika, fackeldans.
Arrangörer är Aug Abrahamsons Stiftelse, Lekstorps IF, Näässamfundet, Skallsjö Folkdanslag, Tollereds IF
Läs mer

Sommaren
Sommaren närmar sig med stormsteg och själv försöker jag att hinna med allt det där som jag måste göra innan riksdagen stänger och förberedelser inför Almedalsveckan. Därefter är det dags för en härlig semester i husvagnen.

Henrik Ripa (M) Lerum
Sveriges Riksdag
Socialutskottet
http://HenrikRipa.se
http://www.facebook.com/Ripa.Sweden
http://www.valfardsblogg.se/

Lämna ett svar