Ripas flygpost vecka 23

Elbilar även i riksdagen
Det var ett mycket bra seminarie om elbilar och framför allt myter i riksdagen. Gröna bilister slog hål på sex myter: att Elbilar skulle var Långsamma, små och fula; Fungerar inte på vintern; Kort körsträcka; Batteriet håller 2-3 år och livsfarligt vid krock; Lång tid att ladda; Utsläpp flyttar från avgasröret till skorstenar. På alla punkterna kunde de visa att det inte var sant. Nu är det bara inköpspriset som är ett problem, men med en driftskostnad på 1 kr/mil kommer det här att vara framtidens fordon. Lerum är en föregångare med laddstolpe utanför kommunhuset. Dessutom har man köpt in 5 el-cyklar till personalen för korta ärenden. Riktigt roliga att köra.
Läs mer

Lerum årets barnkommun
I veckan utsåg organisationen Majblomman Årets barnkommun och moderatledda Lerum hamnade på en välförtjänt förstaplats. Tack vare ett strukturerat och engagerat arbete kring barnfrågor har Lerum lyckats med många av de svåra frågor som andra kommuner nu brottas med. Barnen får till exempel vara med och påverka beslut som rör den egna omgivningen, man accepterar inte några dolda avgifter i skolan och kommunen tar ansvar för barnen – även på sommarlovet. Det är bara 13 av landets 290 kommuner som har en plan för barnfattigdom och min förhoppning är att Lerum blir en föregångskommun i dessa frågor och att fler kommuner följer efter.
Läs mer

Överenskommelse om Libyen
I förra veckan presenterade utrikesminister Carl Bildt, socialdemokraternas Urban Ahlin och miljöpartiets Åsa Romson den överenskommelse som har träffats kring den svenska insatsen i Libyen. Det är en stark uppgörelse såväl i sak som i sin politiska bredd. Och den visar att Sverige är en nation som har viljan och förmågan att ta ansvar också i krävande internationella situationer. Vår flyginsats fokuseras nu till en breddad spaningsinsats med insats av fem Gripen-flygplan i området. Det är vad Nato begärt, och vi kan här bidra med en unik förmåga som ger ett unikt viktigt bidrag till de samlade insatserna. Att nu avbryta eller försvaga de militära operationerna hade varit att försvaga de insatser som syftar till en övervakad vapenvila.

Flytande sommarfest för ledamöter
Vi moderata riksdagsledamöter åkte en underbar kväll ut i Skärgården för att umgås och träffa varandra under ledigare former. Vi träffades i en jättefin lokal som låg på flytbryggor i Nacka strand. Man har byggt nya bostäder på flytande pontoner. Kan det vara en lösning för höjningen av vattenytan? Maten var tillagad och levererad av Årets kock och restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Det var en oförglömlig kväll där Stockholm visade sig från sin allra bästa sida.

Henrik Ripa (M) Lerum
Sveriges Riksdag

Socialutskottet

http://HenrikRipa.se
http://www.facebook.com/Ripa.Sweden
http://www.valfardsblogg.se/

Lämna ett svar