Ripas flygpost vecka 18

Sverigemötet i Karlstad
I slutet av förra veckan, träffades nästan 1.800 företrädare för nya Moderaterna på Sverigemötet i Karlstad. Det är en arena för oss att träffa våra lokalpolitiker och moderata tjänstemän ifrån hela landet och vi fick möjlighet att byta erfarenheter samtidigt som vi utvecklade oss själva och vår politik. Under fredagen och lördagen hölls ett antal seminarier som man som deltagare fick välja att gå på och jag var moderator för ett seminarium av dem – ”Ett samlat grepp kring unga lagöverträdare” där justitieminister Beatrice Ask, Peter Lindström ifrån Polismyndigheten i Stockholm och Riksdagsledamoten Anton Abele pratade om hur vi kan samarbeta för att förhindra att unga fastnar i en kriminell och skadlig livsstil. Det blev ett mycket bra samtal inför ett 120-tal deltagare. Seminariet direktsändes även i Kunskapskanalen.

Skolbesök i riksdagen
Jag har hittills vid två tillfällen haft möjligheten att ta emot skolbesök ifrån min valkrets. Torsdagen den 28:e april kom två teknikklasser ifrån Lerums Gymnasium hit och i onsdags var IHGR (International High School of the Gothenburg Region) här och hälsade på. Jag mötte upp dem i allmänhetens entré och gav dem en rundvandring i Riksdagen samtidigt som jag berättade om mitt arbete här. Som tidigare ledamot av styrelsen för internationella skolan i Göteborg var det extra roligt. Jag tycker att det är otroligt kul att ta emot besök i riksdagen så tveka inte att kontakta mig om du är intresserad av att hälsa på här!

Besök på Homemaid
Valfrihet i vården är oerhört viktigt och som ett led i det har jag valt att besöka några av de LOV-företag (lagen om valfrihetssytem) som har tillkommit i regionen. HomeMaid verkar för att äldre ska kunna bo kvar längre i sin hemmiljö genom att ge dem omsorg i hemmet. De har lång erfarenhet av seniorservice och är ett resultat av Kundvalsmodellen, som innebär en valfrihet för medborgaren att själv välja vem som ska utföra tjänsten. Man utför också hushållsnära tjänster, kontorsservice och ett tvätteri. Den 2 maj var jag och besökte dem.
Läs mer

Besök på Jakobsdals Vård & Omsorg
Jakobsdals Vård & Omsorg bedriver äldre- och handikappomsorg i flera kommuner i Sverige, startade 2004 och har cirka 100 anställda. I verksamheten arbetar bland annat undersköterskor, rehabiliteringspersonal och sjuksköterskor och man utför både servicetjänster som städ, tvätt och inköp, och omvårdnadstjänster med delegerade/instruerade sjukvårdsinsatser. I dagsläget har man ett 70-tal brukare i Lerums kommun och man arbetar med kundval- hemtjänst. Jag var där och hälsade på för att se hur det har gått för dem och det blev ett mycket spännande möte.
Läs mer

Invigning av scen på Nääs
I lördags hade jag det stora nöjet att inviga den nya Salomonscenen på Nääs Slott. Det var en helt fantastisk dag med underhållning av bland annat Tomas von Brömssen. Utställningnen av ett antal umika 15 kvm bodar, elbåten, Mulle Meck snickarverkstad och Vårmarknaden var en stor succé.
Läs mer om Nääs

Folkhälsodag i Sveriges Riksdag
Imorgon onsdag är det Folkhälsodag i Sveriges Riksdag. Människor från hela Sverige träffas för att prata om hur vi skall förbättra Folkhälsan. Som inbjudare står jag och Gunnar Sandberg (S) och Svensk Förening För Folkhälsoarbete. Bland gästerna återfinns Friskis & Svettis, Timbro, Sveriges Kommuner och landsting, Lunds universitet, IOGT NTO, Fryshuset mm.
Själv tänker jag lyfta fram Lerums omfattande arbetet med Livsrumsdagarna. Tio dagar av folkhälsosatsningar som återkommer varje år i September. Senast hade vi 22.000 besökare. Över 100 föreningar och 100 företag ställde upp. 125 aktiviteter för att stärka folkhälsan. Jag kan nog komma in lite på att förbjuda rökningen också.
Läs mer

 http://HenrikRipa.se
http://www.facebook.com/Ripa.Sweden
http://valfardsblogg.se

Lämna ett svar