Ripas flygpost vecka 16

 Liseberg blir rökfritt

Grattis till Liseberg som nu blir rökfritt. Liseberg riktar sig till barnfamiljer och då är rökfritt en självklarhet. Lite besviken kan man vara över de nio rökzonerna man skall inrätta men nästa steg måste vara ett helt rökfritt Liseberg. Ännu en anledning att åka till Liseberg i Göteborg. Nu skall jag köpa årskort. Får vi se Gröna Lund följa det goda exemplet?
Läs mer

 Vårpropositionen 2011

Sveriges ekonomi växer i snabb takt, arbetslösheten sjunker och de offentliga finanserna väntas visa överskott redan i år. Därmed har förutsättningarna förbättrats för att regeringen kan genomföra åtgärder för fler i arbete och förbättrad välfärd. Regeringens främsta mål under mandatperioden är att föra Sverige mot full sysselsättning och minska utanförskapet. Prognoserna för de kommande åren visar hög tillväxt, starka offentliga finanser med överskott redan i år och sjunkande arbetslöshet. De största satsningarna som sker är för att få fler i arbete, utveckla sjukförsäkringen och satsningar på utbildningssystemet. Sverige ser  nu det positiva resultatet av alliansstyre på nationell nivå. I Lerum har vi haft förmånen att haft borgerligt styre i över 40 år och därmed välskött verksamhet och ekonomi.
Läs mer

 Regional valkonferens i Skövde
I fredags samlades moderata politiker och tjänstemän ifrån Västsverige för att diskutera hur vi ska vinna val. Det var både fokus på det närmsta omvalet i Västra Götaland den 15 maj och på nästa riksdagsval 2014. Vi kikade tillbaka på valanalysen ifrån förra året och kunde konstatera att vår kampanj ”Välkommen till verkligheten” har gett resultat. Det innebar att man skulle göra besök i välfärdens kärna för att lyssna in vilka frågor de har och för att sätta sig in i deras verksamheter och vardag. Sedan tar man med sig deras frågor hem ör att utveckla och ompröva, för att senare komma tillbaka och återkoppla. Jag har redan börjat att göra besök i min valkrets och det ska bli jättekul att utveckla detta mer.
För att se mer av Västra Götaland valde jag att ta med familjen till Skövde och bo på Billingen camping hela helgen. Vi passade på att testa Arena Skövde och deras bad. Det blev en mycket trevlig och uppskattad dag med familjen. Gav en del tankar och idéer på hur Vattenpalatset i Lerum kunde byggas ut.

 På besök i skolans värld

Som en del i mina besök var jag på Aspenässkolan där jag följde sonens klass i matte, religionskunskap och syslöjd. Mycket har förändrats från jag gick i skolan samtidigt som visa saker kände man väldigt väl igen. Mitt favoritämne i skolan var matte så det var extra intressant att se hur man lär ut det idag. Sätten att lära ut hur man räknar har faktiskt förändrats flera gånger under de senaste decennierna.

 Lerums bokslut 2010

Det var glädjande att även det sista och 13:e året som jag var Kommunstyrelse ordförande hade kommunen ett positivt resultat och en god verksamhet. Lerum var tidigt ute med att sätta av pengar för personalens pensionsskuld vilket gör att det ser ljust ut för framtiden. Jag kommer med spänning att följa kommunens verksamhet från min plats i kommunfullmäktige. Visionen Lerum Sveriges ledande miljökommun är en utmaning som kommer att kräva hårt arbete där utvecklingen av Gråbo är det första steget.

 Glad Påsk

 Henrik Ripa (M) Lerum
Riksdagsledamot

http://HenrikRipa.se
http://www.facebook.com/Ripa.Sweden
http://valfardsblogg.se

Lämna ett svar