Ripas flygpost vecka 15

Kommuninvest 25 år

I torsdags firade Kommuninvest 25 år. På stämman hade man bjudit in Jens Assur fotograf och samtidsskildrare. Han höll ett spännande föredrag med bilder om ”Hunger”. Han beskrev problemen kring konsumtionssamhället utifrån perspektivet att Kina och Indiens befolkningar kommer att sträva efter samma materiella standard som vi. Allt från möbler som förr gick i arv till att nu man inte ens tar med sig när man flyttar till en ny bostad för det är billigare att köpa nytt. Leksaker som barnen får på hamburgerresturangen som barnen inte ens tar med sig in från bilen för de har inget ”värde”. Jag fick mig ett antal nyttiga tankar.

Ekonomi Professor Noreena Hertz pratade om vikten av att lyssna på röster som går mot strömmen för att i tid se orosmoln som är på gång som till exempel finansbubblan och fastighetskrisen. Varför vill vi inte lyssna på de som ifrågasätter bekväma ”sanningar”.

Hur gör man för att tänka nya tankar? Det är utmaningen för framtiden.

Läs mer om Kommuninvest  

 Tandvårdsreformer
I onsdags var det återigen dags att ge sig upp talarstolen för att hålla ett anförande om vår tandvårdspolitik. Att besöka tandläkaren och få vård för sina tänder är vad vi moderater kallar för en social rättighet. Alliansen har genomfört en historisk reform på tandvård och tandhälsa. Från och med den 1 juli 2008 lägger staten ut drygt sex miljarder årligen på medborgarnas tandvård, vilket är en fördubbling jämfört med den tidigare regeringen. Nu föreslår vi ytterligare satsningar och ett tredje steg i tandvårdsreformen. Syftet med ett tredje steg i tandvårdsreformen är att undanröja ekonomiska hinder så att personer med extra stora behov kan få sina tandvårdsbehov tillgodosedda.
Läs anförande på välfärdsbloggen
Se mitt anförande, finns både i Real och Mpeg format.

 Välfärdsbloggen

Ni har väl inte missat den moderata välfärdsbloggen? Här kan ni följa mitt arbete med de sociala frågorna och kommitténs dagliga arbete med att kommunicera vår moderata socialpolitik och ta beslut i viktiga frågor. Vi bloggar också om besök vi har gjort och kommenterar artiklar och övrig media ifrån oppositionen. Kika gärna in och lämna en kommentar så får du vara med och påverka!
valfardsblogg.se

 Stena Bulk

Jag träffade i fredags VD:n Ulf G.Ryder som berättade om hur Stena Bulk arbetar med bland annat miljöfrågorna. Allt från ny teknik för att båtarna skall dra mindre olja till extra stora båtar för att minska antalet båtar som behövs för att transportera varor. Att Ulf har ett gott omdöme vittnar det faktum att han har valt att bo just i Lerums kommun.

Han berättade även om deras världsomspännande verksamhet och tog även upp på mötet den stora okunskapen i Sverige som finns om världens två största länder Indien och Kina och tog som exempel att de flesta Svenskar inte ens vet vad deras ledare heter (Manmohan Singh och Hu Jinatao).

Läs mer om Stena Bulk

 Kommunfullmäktige på torsdag

Missa inte diskussionen om Lerums kulturarv på fullmäktigemötet nu på torsdag 18.00 i Dergårdsteatern. Årsredovisning 2010, Bygglovstaxan, Vision 2025 och samarbetet med Tällberg Forum kommer också att hanteras på mötet.

Alla är välkomna från 17.30, vi bjuder på fika och du kan prata med dina politiker.

Läs mer

 Henrik Ripa (M) Lerum
Riksdagsledamot

http://HenrikRipa.se

http://www.facebook.com/Ripa.Sweden

Lämna ett svar