Ripas flygpost vecka 13

 Svenska JAS Gripen till Libyen

Fredrik Reinfeldt informerade idag Sveriges Riksdag att det finns en uppgörelse om att Sverige skall delta med ett förband bestående av tre olika typer av flygplan – åtta Gripen-plan, ett Hercules-plan, ett spanings-plan och en personalstyrka på 125 personer. Beslut förväntas ta av riksdagen nu på fredag direkt efter debatten. Beslutet innebär att Sverige kommer att hjälpa till att upprätthålla flygförbudzonen men inte anfalla mål på marken med flyg. Anledningen till denna begränsning är att oppositionen motsatte sig det och en bred enighet är viktig. Tyvärr innebär Socialdemokraternas besked att vi inte kommer att kunna skydda civila på marken.

 Arbetsförmedlingen i Lerum och Alingsås

Förra veckan var en så kallad plenifrivecka dvs. man är ute och göra verksamhets- och företagsbesök. Jag var bland annat på både Lerum och Alingsås arbetsförmedling. Trenden är oerhört positiv när det gäller jobben i båda kommunerna.
I Lerum hade antalet öppet arbetslösa minskat med 36 % från febr 2010 till 2011 och ännu mer glädjande är att de långtidsarbetslösa har minskat under samma period med 49,5 %.

ÖPPET ARBETSLÖSA LERUM 425 664 -36,0%
– därav långtidsarbetslösa 100 198 -49,5%

 Även i Alingsås såg det väldigt positivt ut

ÖPPET ARBETSLÖSA ALINGSÅS 742 1 128 -34,2%
– därav långtidsarbetslösa 232 388 -40,2%

 Men självklart finns det saker som kan bli bättre en synpunkt som kom fram var bland annat möjligheten att ge ungdomarna möjlighet till praktik redan från dag ett och inte behöva vänta 3 månader först. En annan var möjligheten att mer kunna styra resurserna på arbetsförmedlingen i stället för att strikt styra det uppifrån i form av prioriterade grupper och åtgärder. Jag tror också det vore bättre då det kan finnas personer som befinner sig på gränsen till att kvalificera sig för att ingå i en prioriterad grupp men inte riktigt. Då kan arbetsförmedlingen inte göra så mycket.

Var med och utveckla Nya Moderaterna

Nu pågår arbetet med Nya Moderaternas nya idéprogram. Utgångspunkten är att vi har vunnit nästan en miljon väljare under två val. En viktig del i detta är vårt omfattande förnyelsearbete med utgångspunkt i samhällsproblemen. Vi har omvärderat tidigare ställningstaganden och utvecklat våra svar inom viktiga politikområden. Samtidigt finns det mycket kvar att göra. Nu tar vi nästa steg. Välkommen med i arbetet att utforma framtidens politik!

Var med och tyck till

Vill du påverka mig?

Känner du att du har något som du vill visa eller diskutera med mig hör gärna av dig. Som riksdagsledamot handlar uppdraget mycket om att vara ute och träffa människor och få nya synpunkter och erfarenheter. Det behöver inte vara en resa till andra sidan jorden för att det skall vara givande. Vissa måndagar och fredagar utgår vi från vår bostadsort för att göra verksamhets- eller företagsbesök. Så hör av dig om du vill ha besök.

Henrik.Ripa@Riksdagen.se eller 0705-215621

Henrik Ripa (M) Lerum
Riksdagsledamot

http://HenrikRipa.se
http://www.facebook.com/Ripa.Sweden

Lämna ett svar