Ripas flygpost vecka 11

Nääs Slott
Det blev ytterligare ett möte kopplat till Nääs förra veckan. Jag sitter i August Abrahamssons stiftelse som har att bevara Nääs slott som är ett Nationellt Byggnadsminne och ett naturreservat men också en stor gård med fantastisk historia. Än idag är Nääs känd för sina slöjdseminarier, slöjdskolan började 1872. I år är det 76 kurser, det finns många spännande kurserna att välja  t.ex. Snickeri för skräckslagna, UFO (The unfinished objects) snickerikurs, Ölhönor och fågelskålar, Sveptrend 2.0 eller varför inte Argentinsk Tango?
7-8 april är det ett föredrag om Grön omställning och grön integration i den lokala utvecklingen där Integrationsminister Erik Ullenhag talar på Vänhem på Nääs Slott. Så passa på.

Läs mer om årets kurser

Nääs slott

Möte med Västsvenska Handelskammaren
Under onsdagens västsvenska bänk fick vi besök av Västsvenska Handelskammarens VD Johan Trouvé. Västsvenska Handelskammaren arbetar för affärer och tillväxt i Västsverige. Man har drygt 2.700 medlemsföretag och ett arbetsfält som sträcker sig över hela regionen. Vi diskuterade infrastrukturfrågor i Västsverige, självbilden som finns, kompetensutveckling och de utmaningar vi står inför för att regionen ska kunna vara konkurrenskraftigt och locka ungdomar framöver.

Läs mer

Årsmöte hos moderaterna i Lerum
En del i jobbet som riksdagsledamot handlar om att vara ute och prata med invånare. På måndag kvällen talade jag på Moderaternas årsmöte i Lerums Partiförening om hur det är att vara riksdagsledamot. Magnus Lansenfeldt blev åter omvald till ordförande i moderaternas partiförening. Årsmötet uttalade även att man vill att de fem moderata förbunden i Västra Götaland går samman till ett.

Läs mer

Japan
Jag är medlem i Svensk-japanska Parlamentarikerförbundet och träffat Japans ambassadör Yoshiki Watanabe och hans medarbetare flera gånger. Vi är många som följer det hemska som händer i Japan just nu. Våra tankar går till alla de drabbade och deras anhöriga.
Läs mer

Med vänlig hälsning

Henrik Ripa (M) Lerum

Riksdagsledamot
http://HenrikRipa.se

http://www.facebook.com/Ripa.Sweden

Lämna ett svar