Flygpost den 22 oktober

Kommundelsträff i Floda

För mig som politiker är det viktigt att möta våra medborgare. Ett sätt är de kommundelsträffar som hålls regelbundet. Vid kommundelsträffar pratar vi främst om det som berör kommundelen men här finns också möjlighet för medborgare att ta upp egna frågor och föra fram sina åsikter. Nästa vecka på torsdag är det kommundelsträff i Floda där bland annat Vision Floda kommer att lyftas. Hur ser framtidens Floda ut? Vilka möjligheter och visioner finns för utveckling och samverkan? Välkommen till Alléskolan i Floda, torsdag 28/10 kl 19 för att möta dina politiker.  Kommundelsträff i Floda

Lerums gymnasium välbesökt på Svenska mässan

Lerums gymnasiums monter på Svenska mässan har varit välbesökt under årets Gymnasiedagar. Mässan har hållits i veckan och vänder sig till niondeklassare och deras föräldrar. Flest besökare i Lerums monter hade man under onsdagen då många skolor från Lerum besökte mässan, men även ungdomar från våra grannkommuner har visat intresse för Lerums gymnasium. Många frågar om programmet Hotell- och turism, som är ett av tre nya program som gymnasiet erbjuder från och med hösten 2011, de två andra är Ekonomi och Humanistisk. Lerums gymnasium står sig väl i flera undersökningar. Gymnasiet ligger över riksgenomsnittet för antalet lärare med pedagogisk examen och elever som går ut med grundläggande behörighet för universitet och högskola, mätningar visar också att eleverna har förtroende för sina lärare och får den hjälp de tycker att de behöver (Klimatundersökning 2009). När tidningen Metro rankade Sveriges gymnasieskolor plockade Lerum flera platser bland de tio bästa. För årets niondeklassare handlar det nu om att fundera över sitt val av gymnasieutbildning som ska göras i vår. Behöver man ytterligare information håller Lerums gymnasium öppet hus 25/11 kl 17-20. Stort tack till alla de 25 elever, lärare och skolledning som under mässan besvarat frågor och marknadsfört Lerums gymnasium. Mer om gymnasiet

 Rapport från riksdagen

Veckan har präglats av de tragiska händelserna i Afghanistan och rapporter om hur insatserna går.
Just nu pågår motionstiden i riksdagen vilket känns lite konstigt för mig då jag tycker att man inte skall lägga motioner i majoritet. Jag har fått ihop tre motioner kopplade just till Lerums utveckling.
Man upphörs inte att förvånas, att hitta rökrum i riksdagens lokaler känns som att förflyttas 10 år tillbaka i tiden. Men man håller på att utreda totalt rökförbud i lokalerna. Nog måste Sveriges Riskdag föregå med gott exempel och bli en rökfri arbetsplats som så många kommuner har blivit. Känns som kommunsektorn ligger längre framme när det gäller folhälsoarbetet.

 Guldläge att rensa i trädgården

Vintern närmar sig med stormsteg, vilket vi påmindes om igår då det faktiskt kom snö, och har du inte gjort höst i trådgården är det guldläge för det nu. Nästa vecka har du din chans att se till att någon annan hämtar ditt trädgårdsavfall från tomten! Ring Renova senast 29/10 och boka så hämtar de gräsklipp, grenar, löv och kvistar till hälften av ordinarie pris. Det kan helt enkelt inte bli bättre. Läs mer om trädgårdskampanjen

 Höstmarknad på Nääs

Nu i helgen är det höstmarknad på Nääs Slott den 23-24 oktober kl 11-17 anordnar Nääs för första gången en höstmarknad i Nääs Slottsbutiks regi. På marknaden kommer det att finnas mängder av närproducerade varor och läckerheter. Platsen är gårdsplanen utanför Nääs Slottsbutik.

 Flygpost i framtiden

Den kommunala Flygposten kommer fortsätta under oktober, men från och med november är det min efterträdare som skickar veckobrevet. Men för de som vill fortsätta få min Flygpost från Riksdagen och inte anmält det ännu är det bara att svara på detta mail eller maila till mig på henrik@ripa.se med ordet Flygpost i rubriken så läggs du in i min ny sändlista.

Lämna ett svar