Flygpost 24 september 2010

Alliansen får fortsatt förtroende av Lerumsborna

Det är med stor tacksamhet och glädje jag tar del av söndagens valresultat som visar att Lerumsborna även fortsättningsvis har förtroende för alliansen. Med 54 % av rösterna har alliansen även fortsatt 29 mandat i kommunfullmäktige och därmed majoritet. Valdeltagandet och antalet förtidsröster ökade i årets val. I Lerum röstade 86,4% av alla röstberättigade och 9.424 personer passade på att förtidsrösta.  Mer om valresultatet

 Nya bostäder i Gråbo och samråd om detaljplan för Lerums centrum

Nästa vecka startar en markanvisningstävling för nya bostäder på Segerstadsplatsen i Gråbo centrum och på delar av marken där Hjällsnäs skolan ligger. Tanken med tävlingen är att den ska ge förslag på hur bebyggelsen i området kan utformas. Läs mer om utvecklingen av Gråbo centrum .  Fram till och med 17 oktober pågår samråd om detaljplanen för Lerums centrum. Se utställningen på medborgarkontoret KomIn. Samråd innebär att medborgare och berörda intressenter kan lämna synpunkter på detaljplanen och kommunen får in värdefull information om planerade förändringar. Läs mer om samråd för Lerums centrum

 Projektpengar för bättre folkhälsa

En god folkhälsa genererar tillväxt och god utveckling! Känner du till någon organisation med bra idéer ska du tipsa dem att söka medel för folkhälsoarbete under 2011. Medlen ska användas till att skapa förutsättningar för en bättre hälsa bland kommunens invånare och ska i första hand fungera som startbidrag för att få igång en verksamhet. Sista dag för ansökan är 15 oktober. Mer om folkhälsoarbete och projektansökan

 Föreläsningar om demenssjuka

Känner du någon som vårdar en anhörig med nedsatt intellektuell förmåga finns möjligheten att lyssna till Ola Polmé, leg sjuksköterska och författare, onsdag 6 oktober kl 12-14, på Riddarstens Scoutgård. I föreläsningen berättar Ola om demens och demenssjukas beteende, och hur man som anhörig kan förhålla sig till det. Dagen innan, tisdag 5 oktober kl 13.30–16, erbjuds politiker, omvårdnadspersonal och tjänstemän, en föreläsning med Ola under rubriken “Beteende, bemötande och professionalism” i Lerums Missionskyrka. Ola har arbetat inom vård och omsorg i snart trettio år, han har bland annat utvecklat demensvården i Gävle kommun och skrivit tre böcker i ämnet. Mer om föreläsningarna

 Höstens första kammarkonsert

På söndag besöks Lerum av en av Sveriges mest lovande kvartetter i kammarmusik. Dahlkvistkvartetten består av syskonen Hanna, Kersti och Jon Dahlkvist tillsammans med violinisten Bartosz Cajler. Det är en ung stråkkvartett som inleder höstens konserter hos Kammarmusik i Lerum med att spela Eliasson, Sjostakovitj och Mendelssohn. Vill du njuta av fantastisk musik ska du bege dig till Dergårdsteatern söndag 26 september kl 18. Mer info om konserten

 Riksdag eller inte?

Själv har jag blivit invald i riksdagen. Många har hört av sig för övertala mig att fortsätta i kommunen och andra att jag skall åka till riksdagen. Jag har dock inte ännu beslutat hur jag skall göra. Jag och min familj får diskutera det ytterligare.

 Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande i Lerum

Sveriges ledande miljökommun

Lämna ett svar