Flygpost 1 oktober 2010

Riksdagen nästa

Efter mycket funderande har jag valt att tacka ja till riksdagsplatsen. Det är inget enkelt val då jag tycker att jag har ett av de finaste uppdrag man kan ha. Jag har trivts under dessa 13 år som kommunstyrelse ordförande mycket tack vare alla trevliga och duktiga medarbetare som gör ett fantastiskt jobb i kommunen men också alla politiker och invånare som brinner för att göra detta till landets bästa kommun.

Jag slutar som kommunstyrelsens ordförande den 31 oktober. Då har kommunfullmäktige hunnit utse min ersättare för resten av mandatperioden.
Jag försvinner inte helt från kommunen då jag sitter kvar i kommunfullmäktige.
Jag har för avsikt att sätta Lerum och Västsverige på kartan även i riksdagen.

 Nytt oppositionsråd i kommunstyrelsen

Lerum får från och med idag ett nytt oppositionsråd/vice ordförande i kommunstyrelsen, Dennis Jeryd (S). Samtidigt som jag hälsar Dennis välkommen vill jag passa på att tacka Kenneth Johansson som innehaft uppdragen sedan 1998 och nu går i pension. Kenneth har tillfört oerhört mycket till det politiska arbetet i kommunen och våra beslut. Jag uppskattar hans långa erfarenhet, kunskap och ärliga och raka sätt. Jag kommer att sakna honom i det fortsatta politiska arbetet.

 600 har gått miljöutbildningen

Vårt arbete med att miljödiplomera hela kommunen till årsskiftet 2011/2012 är i full gång. En del av arbetet är den miljöutbildning som alla tillsvidareanställda måste gå. Redan nu har 600 gått miljöutbildningen på Ekocentrum! Har du inte anmält dig till den är det hög tid för det nu, gör du det här. Men för en miljödiplomering krävs mer än en utbildning. Det innebär också att vi måste kvalitetssäkra och utveckla kommunens miljöarbete i linje med vår vision, att bli Sveriges ledande miljökommun 2025.

 Fler har fimpat!

Sedan kommunen införde rökfri arbetstid i januari 2007 har rökningen bland kommunanställda minskat med en tredjedel. För drygt tre år sedan fanns 300 rökare att jämföra med idag då vi har 200 anställda som röker. En positiv effekt av förändringen är förutom friskare medarbetare en miljö fri från röklukt, inte minst för våra brukare, och att vi är goda förebilder för barn och ungdomar i kommunen. Men vi har mycket kvar att göra 18 personer dör varje dag i Sverige av rökning. Hade så många dött i flyget varje dag hade flyget varit stängt efter två dagar.

 Idrottsprofiler från Karesuando till Lerum

Jag cyklar till jobbet dagligen men Håkan Hermansson han har cyklat hela 175 mil, från Karesuando i norr till Lerum. Det är min cykeltur till jobbet och hem under 350 dagar. Håkan har under sin cykelresa utmed inlandsvägen mött och intervjuat idrottsprofiler. Om sina möten med kända fotbollspelare, skidåkare och hockeyspelare berättar han i sin bok “Idrottsprofiler längs inlandsvägen”. Jag har lyssnat på honom tidigare och det är mycket intressant så kom och lyssna till Håkan på Gråbo bibliotek, tisdag 5 oktober kl 19.

 Flygpost i framtiden

Från och med november är det min efterträdare som skickar veckobrevet. Men för de som vill fortsätta få min Flygpost men med info vad som händer i riskdagen är det bara att svara på detta mail eller maila till mig på henrik@ripa.se med ordet Flygpost i rubriken så läggs du in i min ny sändlista.

Lämna ett svar