Flygpost den 13 augusti 2010

Årets fototävling – sista dagen i morgon lördag!

Du som vill delta i årets fototävling har fortfarande lite tid på dig att lämna in din tävlingbild. Senast i morgon den 14/8 ska din bild lämnas till Ahlséns foto. Förstapriset är en kanonfin kamera, och nytt för i år är att kommunen kommer att köpa in några tävlingsbidrag sför att använda i sin marknadsföring.

Du kan läsa allt om fototävlingen, regler och tider på kommunens webbplats: http://www.lerum.se/Om-Lerum/Fototavling-2010/

 Spännande föredrag under Livsrum!

Vad sägs om att lyssna en stund på ett spännande föredrag under Livsrum i september? Livsrum erbjuder något för de flesta intressen – vad vill du helst höra mer om?

Kinesisk medicin? Kostrådgivning? Barns inflytande i förskola och skola? Kerala i Indien? Att uppnå sina mål? Att öka sitt självförtroende? Få mindre ont i ryggen? Färgernas bestydelse i våra liv? Livskvalitet för äldre? Eller varför vi mår så dåligt när vi har det så bra?

Många föredrag är gratis, men en del behöver du förboka hos Medborgarkontoret KomIn.

Hela föreläsningsprogrammet finns på kommunens webbplats

 Sparsam körning, tävla och vinn!

Under Bo & Energidagarna 11-12 september pågår en tävling i sparsam körning. Förstapriset är ett regionen-runt kort och vinnanren kan resa med kollektivtrafiken i hela länet i 30 dagar!

Visste du att sparsam körning minskar din bränsleförbrukning med 10-15%? Det ger pengar över i plånboken och minskar belastningen på miljön. I Bo&Energitältet får du lära dig hur man gör med hjälp av en körsimulator. Du som vi träna lite i förväg får några råd på vägen (!):

•            Kör med framförhållning – undvik stopp
•            Växla upp tidigt och kör på så hög växel som möjligt
•            Kör med jämnt gaspådrag & håll hastighetsgränserna
•            Motorbromsa
•            Kör inte på tomgång
•            Rulla i medlut, håll jämnt gaspådrag i motlut
•            Använd motorvärmare
•            Serva bilen regelbundet
•            Ta bort takbox och annat som ökar bilens rullmotstånd

 Nu drar valrörelsen igång

På söndag börjar affischeringen och nästa vecka är den första debatten i Lerum. Fram till valet kommer det att finnas många möjligheter att se vad partierna tycker i de olika frågorna. Passa på!

 Internationellt besök i förskolan

I går hade vi glädjen att hälsa välkomna förskolelärare bland annat från Japan, Canad och USA. De var här med anledning av en internationell världskongress i Göteborg, organisation för förskolan, OMEP, http://www.omep2010.org/ 1.000 delegater träffas för att mötas och gå på olika föredrag .
Temat är Lärande för hållbar utveckling, olika barndomar,  jämställdhet och jämlikhet. Våra internationella gäster, besökte Lerums kommun då vi som Omep medlemmar har lovat ta emot studiebesök på vår förskola Timmeråsens.

 Kommek i Malmö

I nästa vecka pågår en Kommunal ekonomisk konferens där jag bland annat har blivit inbjuden att tala på ett seminarie som heter “Revolution i kommunhuset”. Det är med andledning av vår nya politiska organisation i Lerum där vi tydligare sätter invånarna i centrum. KOMMEK arrangeras av bland annat Föreningen Sveriges Kommunalekonomer och Sveriges Kommuner och landsting.

http://kommek.se

Lämna ett svar