Flygpost den 6 augusti 2010

Årets fototävling tema – UNG I LERUM – en vecka kvar

Du som vill delta i årets fototävling har en vecka på dig att lämna in din tävlingbild. Senast den 14/8 ska din bild lämnas till Ahlséns foto. Förstapriset är en kanonfin kamera, och nytt för i år är att kommunen kommer att köpa in några tävlingsbidrag för att använda i sin marknadsföring. Tala gärna om för ungdomar att tävlingen finns speciellt som temat är UNG I LERUM.

Du kan läsa allt om fototävlingen, regler och tider på kommunens webbplats: http://www.lerum.se/Om-Lerum/Fototavling-2010/

 Invigning av nytt gruppboende i Sjövik

Den 10 augusti inviger jag det nya gruppboendet i Sjövik tillsammans med Bräcke Diakonis VD. Det är Bräcke Diakoni som ska driva boendet för funktionshindrade personer och bostäderna är mycket efterlängtade och behövda.

 Livsrum om en månad

Om en knapp månad inleder vi årets Livsrum. Massor av roliga och spännande aktiviteter för alla åldrar. Föreläsningar, torgfester, prova-på aktiviteter och mycket mer.

Här hittar du hela programmet

Här kan du välja och vraka bland alla föreläsningar

 Bo och Energidagar 11-12 september

Samtidigt med Livsrums finalhelg, arrangerar Lerums kommun Bo&Energidagar på Bagges torg. Fri entré, mängder av utställare med klimatsmart uppvärmning, bostadsbyggande och annat spännande. På lördagen pågår Livsrum med mängder av uppträdanden och arrangemang på torget och på söndagen kan du provköra elsportbilen Tesla Roadster, se och jämföra olika miljöfordon, prova elcykel, tävla i sparsam körning och få klimatsmarta mat- och vintips. Under söndagen går det också gratis bussar till visningshus i Norra Hallsås och de nya spännande husen i Furuberg i Olstorp som ger mer energi än de förbrukar.

Hela programmet för Bo&Energi hittar du på kommunens webbplats

 Sommarläsning

Jag har sagt det förut och säger det igen – biblioteken i Lerums kommun är bäst! Har du lite tid kvar för sommarläsning, så är det här du hittar tipsen! Min personliga favoritbok är Sagan om Ringen av JRR Tolkien. Var det länge sedan du läste den finns det anledning att läsa om den då den har kommit i en helt ny svensk översättning, eller varför inte lyssna på den. http://bibliotek.lerum.se/web/arena/sommarlasning

Lämna ett svar