Flygpost den 30 juli 2010

Lyssna på Alexandra

“Simma motströms – att bli en vinnare mot alla odds”, är titeln på Alexandra Pascalidous föredrag under Livsrumsdagarna. Föredraget skulle också kunna kallas “En född förlorares framgångsfinter”. Vik onsdagkvällen den 8 september kl 18.30-20 för en inspirerande stund på Dergårdsteatern! Biljetterna kostar 100 kr och bokas genom medborgarkontoret KomIn, tel 52 20 04.

Läs hela föredragsprogrammet här

 Lerumselever träffade känd amerikansk musiker

Michael Ruff, amerikansk musiker, producent och låtskrivare, besökte Lerums Gymnasium för en “clinic” i början av juni. Under två timmar fick musikelever på estetiska programmet ställa frågor och höra Michael spela några av sina låtar. Michael Ruff har bland annat spelat med artister som Chaka Khan, Lionel Ritchie, John Lee Hooker och Michael Jackson.

Michael Ruffs officiella webbsida »

 Semester kvar?

Du som har semester kvar och inte riktigt vet vad du ska ta dig för – Lerums bibliotek har många bra boktips på sin webbplats. Vad sägs om att besöka några svenska nationalparker? Biblioteket har allt du behöver vare sig du reser i fantasin, liggandes i hängmattan eller tar tåget norröver. Fyra nationalparker ligger i Västra Götaland. Dem kanske även vi hängmatteliggare kan orka med?

http://bibliotek.lerum.se/web/arena/nationalparker

  Utflykt till Nääs, Aludden, Tollered eller…

Varför inte ta vägen om Nääs slott i sommar? Förutom Diggiloo nu den 1/8, finns ju en härlig slottspark som gjord för picknick, restaurang och inte minst konstutställningar att se. Läs mer om utställningarna. Nyebroparken med sin lekplats och picknick-gräsmattor och med både Aluddens restaurang och Apens badstrand intill är också värt ett besök. I Tollered är en fika eller lunch på Nääs Fabriker och en promenad vid vattnet ett underbart sätt att tillbringa ett par timmar en solig dag. Sedan är det inte långt till Floda och den fina naturlekplatsen där.

Vill du ha mer finns en uppsjö (!) fantastiska badsjöar, vandringsleder och aktiviteter i vår vackra kommun. Man behöver inte resa långt för att uppleva mycket!

 Visste du att…

I Lerum jobbar 20% av kvinnorna i vård och omsorgsyrken, 6% inom försäljning och handel, 5% inom barnomsorgen, 4% som kontorspersonal och 5% som säljare, mäklare eller inköpare.

I Lerum jobbar 7% av männen som ingenjörer eller tekniker, 8% som säljare, mäklare eller inköpare, 6% med byggnads- eller anläggningsarbete, 5% som byggnadshantverkare och 3% som fordonsförare.

Uppgifterna har sammanställts av Länsstyrelsen och Västra Götaladsregionen och gäller åren 2008/2009.

Lämna ett svar