Flygpost den 16 juli 2010

Segling på lika villkor

Förra veckan var Aspen full av glada ungdomar. Aspen Rotary och många sponsrande företag och föreningar har även i år gjort det möjligt för ungdomar med funktionsnedsättning att lära sig segla. 17 ungdomar från Lerum, Alingsås och Göteborg, fick med hjälp av 26 ideellt arbetande ungdomar från Floda, Sjövik, Gråbo och Lerum samt sex instruktörer från Lerums segelsällskap, LESS, lära sig att segla på lika villkor. Sådana initiativ gör mig stolt över att vara Lerumsbo!

 Spännande föredrag under Livsrum!

Vad sägs om att lyssna en stund på ett spännande föredrag under Livsrum i september? Livsrum erbjuder något för de flesta intressen – vad vill du helst höra mer om?

Kinesisk medicin? Kostrådgivning? Barns inflytande i förskola och skola? Kerala i Indien? Att uppnå sina mål? Att öka sitt självförtroende? Få mindre ont i ryggen? Färgernas bestydelse i våra liv? Livskvalitet för äldre? Eller varför vi mår så dåligt när vi har det så bra?

Många föredrag är gratis, men en del behöver du förboka hos Medborgarkontoret KomIn.

Hela föreläsningsprogrammet finns på kommunens webbplats

 Slottsvandring på Nääs

Med start den här veckan är alla välkomna att resa tillbaka till 1800-talet! Näss slott och Studieförbundet vuxenskolan arrangerar guidade slottsvandringar på Nääs slott varje dag kl 12, 13.30 och 15.

 Drygt 1500 elever på Lerums gymnasium i höst

I början av juli fick de elever som sökt till gymnasiet det slutgiltiga intagningsbeskedet hemskickat. För Lerums Gymnasium ser intagningen bra ut, söktrycket har varit stort till teknikprogrammet och naturvetenskapsprogrammet. Samhällsvetenskapsprogrammet har några lediga platser kvar. Till skolstarten måndagen den 23 augusti kommer drygt 1540 elever att gå på Lerums Gymnasium.

 Diggiloo

Den 1 augusti kommer Diggiloo till Nääs!

Diggiloo är mer än en show, målsättningen är att skapa ett evenemang som alla vill ta del av, ung som gammal, och gärna tillsammans. Området öppnar minst 90 minuter innan showstart, och här finns restauranger, Salvequicks barnland och en återkommande favorit– Mojjes familjeshow.

Läs mer i Lerums evenemangskalender

 Den som ständigt har värk

Lerum samarbetar med flera grannkommuner och regionen i ett antal projekt som ska underlätta för långtidssjuka med olika diagnoser. Ett av projekten heter Värkstaden och tar emot personer med långvarig värk och smärta. Lerumsbor har tyvärr en bit att resa för att delta i Värkstadens träffar, men för den som orkar kan det ge mycket värdefull erfarenhet, stöd och hjälp i vardagen. Höstens program startar 13/9 och pågår måndagar kl 13-15 på Krokslätts vårdcentral plan 2, i Mölndal. Mer information fås hos Balansen 031-87 77 01 eller Hälsa i Kubik 031-16 97 40.

13/9 Via dolorosa – den smärtsamma vägen

20/9 Värk & smärta – de olika smärtkomponenterna.

27/9 Trött & utbränd – orsaker, faser och symtom.

4/10 Lidande – kan jag minska mitt lidande.

11/10 Läkarbesöket – förberedelser och förväntningar.

18/10 Förväntningar och besvikelser – hur hänger det ihop?

25/10 Sorg – sorgeprocessen och dess olika faser.

1/11 Styrka och svaghet.

8/11 Existentiella samtal.

15/11 Kunna & vilja.

22/11 Umgängesstrategier – att värna om mig själv.

29/11 Ändra andra – går det?

6/12 Kan jag välja lycka och glädje?

 Fotbollsfebern fortsätter

VM är slut och TV-tittandet kan återgå i mer normala gängor. Men fotbollsfebern fortsätter för den som är smittad! Nästa vecka är det dags för världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, och den som vill läsa om sin favoritsport hittar flera tips på bibliotekets webbplats. Vi håller förstås tummarna för de båda Lerumslag som deltar: Lerums IS och Stenkullen GOIK (har jag missat något lag ber jag om ursäkt! Det är fler än 1560 lag anmälda från 71 länder, så det är en lång lista att titta igenom…)

Lämna ett svar