Flygpost den 11 juli 2010

Flygpost från Almedalen

Precis hemkommen från Almedalen i Visby kan jag konstatera att det är många organisationer som vill göra sin röst hörd. Utöver att ha lyssnat på ett antal partiledare har jag fått prata med folk från Röda Korset, Rädda Barnen, Västsvenska handelskammaren, Kommuninvest, Wallenstam och många fler, det hade behövts mer än en vecka för att hinna med att besöka alla. Vill ni läsa mer om vad som hände.

http://www.almedalsveckan.info/

 Livsrum i september

Den 2- 12 september genomförs LIVSRUM 2010! Varmt välkommen att ta del av det fantastiska program som erbjuds. Du hittar alla godbitar på kommunens webbplats!

Livsrumsprogrammet

 Lerum får 4G nästa år

I Göteborgsposten den 7 juli kan man läsa att Telia, Telenor och Tele2 bygger 4G. Inom 18 månader har de flesta svenska städer den nya generationens mobila bredband. Lerum är en av dem. Snabba och välfungerande bredbandslösningar är bra. Kanske kan det få fler att distansarbeta och ha webbmöten och på så sätt minska resandet? Det vore en välgärning för både klimatet och plånboken! På campingen i Tofta fanns inget bredband. Därav det sena veckobrevet.

Läs artikeln i GP

 Ljuset i tunneln

I onsdags 30/6 kl 17 gjordes den sista sprängningen i avloppstunneln vid Hulan i och med att man gick igenom den sista delen av berget. I fredags firades genombrottet på plats. Nu återstår en hel del arbete med bergförstärkning, betongarbeten och installationer, men de arbetena blir förhoppningsvis mindre störande för de närboende! Om drygt ett år ska tunnel vara klar att tas i bruk.

 Sommarlovstips!

Om regnet öser ner, om solen blir för varm, eller om idéerna plötsligt tar slut – Lerums bibliotek har massor av bra böcker med tips om lekar, pyssel och annat skoj! Läs mer på bibliotekets webbsidor

Lämna ett svar