Flygpost den 24 juni 2010

Midsommarfirande!

Midsommar firas för allmänheten på flera ställen i kommunen. På fredag blir det firande i Gråbo vid hembygdsstugan, i Stenkullen vid Hundplan och i Lerum i Åparken. Det blir även som vanligt västsveriges största midsommarfirande på Nääs både på midsommarafton och midsommardagen, där samlas tusentals människor varje år.

Läs mer på www.lerum.se 

Lerum satsar 5 miljoner på miljön

På kommunstyrelsen i onsdags beslutades på grund av det goda ekonomiska läget 2010 att göra en engångssatsning  på 5 miljoner på miljön. Pengarna skall gå till allt från upprustning av arbetsmiljön på skolor till olika energi effektiviseringar.

 Lämna synpunkter på förslag om bostäder på telestationstomten

Kommunen har tagit fram ett förslag till detaljplan för bostäder på telestationstomten i Lerum, söder om Vattenpalatset. Det handlar om cirka 30 lägenheter och några lokaler för verksamheter.  Från den 17 juni till den 16 augusti finns förslaget presenterat på medborgarkontoret i kommunhuset på Bagges torg i Lerum och under den tiden kan synpunkter lämnas in. 

Läs mer på www.lerum.se

Musikfestival vid Stamsjön

På onsdag kommer flera lokala band från kommunens fritidsgårdar att spela på badplatsen vid Stamsjön, förutsatt att vädret tillåter. Det blir även lekar, tävlingar och kvällssimskola.

 Bli kontaktperson för ett barn som behöver dig!

Det finns barn och ungdomar i Lerums kommun som behöver fler vuxna förebilder. Om du har tid och engagemang kan du göra en stor insats genom att bli kontaktperson.

Läs mer på www.lerum.se 

 Ny badplats i Hjällsnäsviken

Nu har vi ytterligare en fin badplats i kommunen. Den ligger norr om Hjällsnäsvikens båthamn, cirka 1,5 kilometer nordost om Gråbo. Stranden och botten är av sand och det finns torrdass och livräddningsutrustning.

 Glad midsommar!

Lämna ett svar