Flygpost den 18 juni 2010

Lerum skriver på för jämställdhet

Vi har nu skrivit under den europeiska jämställdhetsdeklarationen. Att underteckna den innebär att kommunen ansluter sig till sex principer om jämställdhet och förbinder sig att förverkliga dem. Vi jobbar aktivt med jämställdhetsfrågor så för oss är det en självklarhet att skriva under och att ha med jämställdhetsperspektivet i alla delar av vårt arbete.

Läs mer om deklarationen

 Lyssna på kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges möten finns nu att lyssna på via kommunens webbplats. Läs om eller lyssna på vad som sades under det förra mötet, tisdagen den 15 juni då bland annat budgeten för 2011 togs.

Läs om eller lyssna på vad som sades på mötet här

 

Nytt utseende på kommunens startsida

Kommunens webbplats startsida, www.lerum.se, har fått ett nytt utseende och under fredagen den 18 juni ska den ta sin plats. Det nya utseendet gör att flera delar av innehållet syns tydligare. Nytt för startsidan är att på vänster sida visas en tydlig länk till kommunens vision 2025 och att evenemang från kommunens evenemangskalender numer syns direkt på höger sida. Startsidan visar också länkarna på höger sida tydligare, där kommunens Lättläst-version har flyttats upp i listan. Färger på knappar och liknande har också fått sig en smärre ändring.

 Var med och skapa Livsrum

Livsrum är kommunens största utåtriktade satsning och förra året tog drygt 20 000 personer del av det späckade programmet samt Bo&Energidagarna. Årets Livsrumsdagar hålls 2-12 september och nu uppmanar vi företag, föreningar, enskilda och förvaltningar att vara med!

Läs mer om Livsrum 2010

 Missa inte att delta i fototävlingen “Ung i Lerum”

Välkommen att delta i årets fototävling! Temat är Ung i Lerum och vi vill gärna se bilder från alla kommundelar och alla årstider. Förstapris är en digital systemkamera. Sista dag för inlämnandet av tävlingsbidrag är den 14 augusti kl 12.

Läs mer om hur fototävlingen går till

 Bröllopsyra på biblioteket

Sommar innebär bröllopstider för många och ingen kan väl ha undgått att det på lördag är dags för kronprinsessan att gifta sig med sin prins. Själv kommer jag att vara på uppvaktningen på fredagen. Vill du veta mer om bröllop, kungligheter eller monarki så har biblioteket lagt upp tips på sin webbplats. På Lerums bibliotek pågår dessutom en bröllopsutställning med bröllopsklänningar och utvalda bröllopsböcker.

Läs tipsen och om utställningen här

 Midsommar på Nääs!

På fredag nästa vecka firas midsommar traditionsenligt på Nääs. I över 100 år har människor från när och fjärran åkt till Nääs för det stora firandet. Aktiviteter både på midsommarafton och på midsommardagen.

Läs mer om midsommarfirandet på Nääs

 Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum Sveriges ledande miljökommun

www.lerum.se

Lämna ett svar