Lerum i topp i klimatranking

Lerums Kommun i topp i naturskyddsföreningens klimatranking 2010

Lerums klimatarbete rankat nr 15 av Sveriges kommuner  

När Naturskyddsföreningen för tredje gången utvärderar klimatarbetet i Sveriges kommuner – Klimatindex 2010 – hamnar Lerum på plats 15 och högst på rankinglistan av Göteborgsregionkommunerna.

Förra gången klimatrankingen gjordes hamnade Lerum på plats 51  – vår nya ranking på plats 15 innebär att vi börjat vår resa mot vår Vision “Sveriges Ledande miljökommun”, säger Henrik Ripa kommunstyrelsens ordförande

Med granskningen vill Naturskyddsföreningen öka den lokala och nationella uppmärksamheten kring kommunernas klimatarbete samt lyfta fram de kommuner som gör ett bra klimatarbete och sporra dem som inte kommit lika långt. 

– Hela granskningen synliggör fantastiska klimatambitioner i många kommuner vilket borde inspirera rikspolitiker, säger Svante Axelsson generalsekreterare i Naturskyddsföreningen.

Klimatindex 2010 baseras på en enkät som skickats ut till Sveriges alla kommuner. Den innehåller en mängd frågor som varit tidskrävande att svara på. Trots det har hela 222 av Sveriges 290 kommuner lämnat in ett svar. Kommunerna har sedan fått poäng för sina svar. Hela listan med alla kommuners placering samt poängsättning och frågor finns på: http://www.naturskyddsforeningen.se/klimatindex

Lämna ett svar