Öppethus, Cabaret och Genusdag

Flygpost den 16 april 2010

Utställning på Galleri Hedefors

Välkomna till en intressant kvalitetsutställning, från konst till hantverk, i Hedefors bruks anrika miljö! Bakom utställningen, på Galleri Hedefors, står kommunens verksamheter Trappan och Steget inom socialpsykiatrin i samarbete med Hedefors Bruk och Studieförbundet Vuxenskolan. Entré tio kronor. Utställningen pågår 17-29 april, måndag-fredag kl 12 – 18 och lördag – söndag kl 11-15.
Läs om utställarna

Öppet hus på Hantverk & Design och vuxenutbildningen

Utbildningen Nääs Hantverk & Design samt Lerums vuxenutbildning har öppet hus i april. Kika in på skolorna och träffa elever och lärare. Hantverk & Design har öppet hus onsdagen, den 21 april, kl 16-19 och vuxenutbildningen har öppet hus tisdagen, den 27 april, kl 16-19.

Öppet hus på kulturskolan 

Tisdagen, den 20 april, är det öppet hus på Kulturskolan. Då kan du som är intresserad få testa alla instrument, konstverkstaden samt träffa elever och lärare som berättar om dans och drama. Kl 18-20 i Häggen i Dergården, Lerum.

Cabareten igång!

Den årliga cabaret som elever Lerums Gymnasium skapar är alltid en stor upplevelse, i år deltar cirka 70 elever. Årets cabaret heter Soul Club och utspelar sig på en nedläggningshotad musikklubb där det spelas 60- och 70-talsmusik. Soul Club visas för allmänheten vid tre tillfällen. Premiären genomfördes igår, den 15 april. De andra offentliga föreställningarna visas nu på söndag den 18 april kl 18 och torsdag den 22 april kl 19.30- Biljetter köps på KomIn, telefon 0302 – 52 20 04. Cabareten skapas av cirka 70 elever och visas också för gymnasiets elever samt åttondeklassare. Tio föreställningar totalt.

Genusdag på gymnasiet

Den 26 april kommer man ha Genusdag på Lerums Gymnasium. Den vanliga undervisningen bryts för olika aktiviteter med genustema.

Henrik Ripa
Kommunstyrelsens ordförande
Lerum Sveriges ledande miljökommun

Lämna ett svar